Tecnoarregleu de Vilablareix

Què és?

És un espai on, junts, intentem arreglar aparells trencats.

Quines coses podem reparar?

 • Aparells elèctrics
 • Joguines
 • El llum de la tauleta de nit.
 • Assecador de cabells
 • Aparell de ràdio
 •  …

Quines coses no podem reparar?

 • Telèfons, tauletes i ordinadors (tot i que us podem resoldre algun dubte en aquests temes)
 • Grans electrodomèstics com neveres, rentadores, …
 • Bicicletes

Com funciona?

El Tecnoateneu de Vilablareix és un lloc de trobada, i com a entitat que ens dediquem a la divulgació tecnològica, també ens encanta poder ajudar a reparar coses conjuntament.

Al Tecnoateneu disposem d’eines i gent amb coneixements en els camps de l’electricitat, electrònica i mecànica (entre d’altres) per ajudar-vos a fer la reparació que necessiteu.

Si teniu algun aparell que s’hagi espatllat o no funcioni correctament, podeu venir al TECNOARREGLEU i entre tots mirarem si el podem arreglar.

⇒ Ompliu el Formulari de petició de reparació al Tecnoarregleu de Vilablareix i ens posarem en contacte amb vosaltres per concertar un dia i hora. D’aquesta manera podem preveure amb antelació quins socis poden ajudar millor en la repació.

També podeu passar directament pel Tecnoateneu sense demanar hora. Si tenim disponibilitat i no estem ocupats amb algú que hagi demanat hora, estarem encantats de poder-vos atendre.

No podem assegurar que la reparació tingui èxit, però al menys ho haurem intentat, ens ho haurem passat bé aprenent coses i li haurem donat una segona oportunitat al nostre aparell avariat.

També esteu convidats a venir encara que no tingueu res per reparar, sereu benvinguts.

Quin cost té?

És gratuït. En cas que la reparació requereixi alguna peça especial, estudiarem quin cost pot tenir la peça.

Mentre intentem reparar el vostre aparell, et convidem a fer un cafè. Ens prenem la reparació com un acte social important.

S’accepten aportacions voluntàries que farem servir per comprar recanvis i eines.

On?

Estarem a disposició els segon i quart dimarts de cada mes, de 18:00 h. a 20:00 h. al local del Tecnoateneu de Vilablareix, a l’ Avinguda de Lluís Companys, 61 (locals del RUSC, davant del CAP). Millor que ompliu el formulari per demanar hora. Aquí trobareu on som exactament.

A qui va destinat?

El Tecnoarregleu de Vilablareix és un projecte adreçat exclusivament als habitants de Vilablareix. Les raons per no obrir-ho a altres poblacions són clares i fàcils d’entendre:

 • L’objectiu de reparar per generar menys residus s’alinea directament amb l’objectiu de Vilablareix com a poble que cuida el medi ambient.
 • No volem fer la competència a les empreses que es dediquen professionalment a reparar aparells. La visió del projecte va més enllà de la reparació en si, donem molta importància a la vessant didàctica i divulgativa de cara a l’usuari del servei. Es tracta de reparar junts.
 • Els recursos del Tecnoateneu son limitats, no podem obrir el projecte a altres pobles. En tot cas animem a altres pobles que es facin iniciatives semblants.

Objectius:

El Tecnoateneu de Vilablareix, igual que l’Ajuntament de Vilablareix, està compromès amb el medi ambient, i no ens agrada que les coses es llencin i es canviïn per unes de noves, amb l’augment de residus que això provoca, a més de la despesa econòmica que suposa.

Si reparem un aparell enlloc de llençar-lo, estalviarem els costos i contaminació que representa el seu reciclatge o destrucció, el seu transport fins a la deixalleria i després fins al lloc de tractament, i el que provocarà la fabricació i transport del nou aparell que comprem.

Arreglar un sol aparell representa un estalvi d’emissions de CO2 important, i ajudem a fer una societat més sostenible.

També ens encanta poder ensenyar a reparar i que la gent tingui la satisfacció que produeix poder arreglar un aparell un mateix, i descobrir com de fàcil resulta moltes vegades reparar coses. 

Si tens una habilitat especial i vols col·laborar en el projecte, seràs benvingut.