Cortina d’aigua

Tan bonica com efímera, gaudim de la imatge de la flor, que ens refà l’esperit, però que passa de pressa.
Així és la meva flor, la flor escadussera, la flor fresca, bonica, però entremaliada i fugissera, la primaveral que s’obre i se’n va.
La tecnologia avui ens permet gaudir d’aquesta flor, la flor d’aigua,la de pluja organitzada caient en forma de flors i fent- nos viure aquest moment màgic de goig, que ens dóna la flor bonica al mig de l’aigua brollant.

Construit per un grup de treball del Tecnoateneu de Vilablareix i amb el suport de varies empreses per participar en el “Temps de Flors” de Girona
És un sistema de visualització  gràfica que  aprofita la diferència de brillantor que presenten uns dolls d’aigua que s’interrompen a conveniència al caure des d’una  alçada de 3 m.  i que donen la impressió visual d’una cortina d’aigua  formant una imatge.
La imatge està formada per 128 dolls d’aigua que cau, i es controla amb 64 obturadors de plàstic construits amb una impressora 3D que actuan com electrovàlvules activades per electroimants.
L’activació dels electroimants es fa des d’una circuiteria electrònica controlada per 4  microcontroladors tipus arduino. El sistema es completa amb un cinquè microcontrolador arduino amb sistema de wifi que ens permet activar i fer funcionar la visualització des de qualsevol ordinador o telèfon mòbil que en disposi.

Moments després del muntatge:

I alguna imatge més:

Tecnoateneu de Vilablareix
Som un grup d’entusiastes de la ciència i la tecnología, mes conegut com ‘frikies’ , que ens trobem per hobby una tarda a la setmana al local que ens ha cedit el cordial ajuntament de Vilablareix.

BASE42
Som un grup dins l’Ateneu dedicat a disfrutar de projectes diversos. Dins del grup vàrem plantejar aquest projecte, amb la intenció de fer flors d’aigua i donar un toc tecnològic al temps de flors.
El sistema ha estat creat integrament per nosaltres, amb l’ajuda de materials i serveis d’algunes empreses que ens han ajudat.
Tot el mecanisme intern està fet amb peces d’impresora 3D.

Components de l’equip:

  • Antoni Martorano : Disseny i construcció electrònica, programació arduino + processing
  • Josep Armengol : Validació de vàlvules i sistema
  • Lluis Vilarrúbies : Suport impressores 3D i muntatge
  • Martí Fàbregas : Suport muntatge i documentació
  • Jordi Fàbregas : Programació i generació d’imatges i processing
  • Fausto Zapata : Muntatge i part mecànica
  • Xavi Mir : Quadre elèctric i muntatge
  • Josep M. Escubedo : Direcció i disseny estructura i vàlvules.

 

TEMPS DE FLORS 2016
Girona

Amb la col.laboració de: