Google Developer Group de Girona Devfest

El passat 26 de febrer va tenir lloc la trobada Google Developer Group de Girona Devfest, una trobada oberta a totes les persones interessades en la tecnologia.

Aquest tipus de trob ades són habitualment anuals, i cada GDG n’organitza una. Degut a les restriccions per la epidèmia, la de Girona s’ha anat postposant, però finalment s’ha pogut realitzar.

Per la gran acceptació que va tenir aquest event, les xerrades es van haver de realitzar a la sala d’actes de Can Gruart, cedida per l’Ajuntament de Vilablareix, col·laborador en aquests events.

En aquesta ocasió, els temes van ser variats i els ponents experts de primer ordre. En primer lloc la Cynthia Gálvez, del GDG Zaragoza, va fer una explicació sobre eines per desenvolupar filtres i jocs per Instagram. Va fer una demostració en viu i els assistents van quedar meravellats per la facilitat en que la Cynthia va crear un joc en directe. Molta gent es va entusiasmar i va voler provar de desenvolupar els seus propis filtres.

Més tard, després d’una pausa per fer un cafè, en Xavi Portilla del GDG Madrid va fer una explicació sobre Voiceflow, una eina per desenvolupar aplicacions de veu per interactuar amb Alexa o Google home. A la mateixa sessió va sortir un grup de gent que es va animar a fer un projecte usant aquesta tecnologia.

A continuació l’Andreu Ibañez, del GDG lleida, va explicar el funcionament i calendari del Google Summer of Code, un programa orientat a desenvolupadors que organitza Google en forma de beques. L’Andreu fa més de 10 anys que gestiona aquestes beques i ha tingut molt èxit. Justament uns dies després del Devfest, Google li ha aprovat les beques anuals del projecte Liquid Galaxy que gestiona.

Les activitats del matí van acabar amb una activitat ràpida per conèixer assistents, un concurs per demostrar coneixements de programació, i l’entrega de premis als guanyadors: uns kits de carregadors obsequiats pel fabricant Xtorm.

I sorpreses! Seguint la tradició dels Devfest, es van entregar unes gerres amb el logo del GDG Girona i uns suports pel mòbil. Els assistens van quedar molt contents.

Després de dinar per agafar forces, per la tarda es va realitzar un taller d’introducció a programació amb Arduino, ESP8222 i connexió a WiFi, realitzat per Toni Martorano, membre del Tecnoateneu de Vilablareix. En una estona els assistents ja estaven programant els kits que els hi vam regalar.

La jornada va acabar amb unes demostracions que va realitzar l’Albert Sunyer, del GDG Girona, on va mostrar uns scripts que analitzaven una imatge i des del Cloud n’extreia informació continguda, reconeixent persones, objectes, o les activitats que estaven realitzant. Els assistents van quedar molt sorpresos!

Finalment, l’habitual foto final dels assistents. Tothom va quedar satisfet i amb moltes ganes de repetir.

Si voleu estar al cas de les activitats que organitza el GDG, aneu a la web:
https://gdg.community.dev/gdg-girona/
I cliqueu a la icona per afegir-vos al grup.

Ens veiem al festival Gitech el proper 28 de maig. El GDG realitzarà un parell d’activitats, però veureu que les xerrades i tallers al llarg del dia són molt variades i interessants.