Jornada de divulgació de la tecnologia Gitech 2023

Per vuitè any consecutiu (excepte l’any 2020 que el COVID no ens va deixar) hem organitat la Gitech, la jornada de robòtica educativa que impulsem des del Tecnoateneu de Vilablareix per a divulgar la tecnologia entre petits i grans.

L’activitat estrella de jornada és la competició de robòtica sumo, on robots construïts per alumnes d’ESO i Primària competeixen entre ells amb l’objectiu de fer fora de la pista a l’oponent. Tots els participants tenen medalla i els 2 primers de cada categoria s’emporten un kit de robòtica per continuar expandint el seu coneixement en aquesta àrea. Aquest any hem tingut alumnes de Maristes, IES Monturiol, IES Tordària, Bell-lloch i ClauTIC. Esperem que vagin augmentant el número d’equips en les properes edicions.

El convidat estrella d’aquesta edició ha estat Juan Manuel Amuedo, àlies Cole. Entusiasta
tecnològic, defensor de la cultura lliure i constructor d’impressores 3D open source, ens ha fet una xerrada sobre la cultura Open Source i els beneficis que aporta a la societat. Podeu escoltar la xerra al nostre canal de Youtube.

En l’espai de tallers hem fet divulgació de la placa Microbit, les eines de IA Generativa, les ulleres de realitat virtual de cartró, la construcció d’un cotxe propulsat per un globus, els coets d’aigua i la plastilina conductora.

I com cada any no han faltat tot un seguit d’activitats tecnològiques: exposició d’ordinadors i jocs retro, circuit de bateix de pilot de drons, impressores 3D, fira de projectes tecnològics i la visita dels amics de Share Horizons amb els seus robots que juguen a futbol.