Introducció a la programació amb Micro:bit

El dia 16 de novembre del 2021 hem fet un curs anomenat “Introducció a la programació amb Micro:BIT”.

Tot i que en altres ocasions hem fet aquest curs per petits i les seves families, en aquesta ocasió l’hem adreçat expressament a adults que vulguin iniciar-se en el món de la programació, i també a mestres que busquen empoderar-se amb eines per aplicar a les aules de les seves escoles.

Per una banda s’ha explicat els diferents llenguatges de programació que hi ha. Després s’ha explicat quin coneixements bàsics de programació es recomana tenir.

A continuació s’ha explicat el llenguatge Scratch, i finalment s’ha fet una aplicació pràctica en una placa Micro:BIT, un dispositiu pensat expressament per ensenyar i aprendre programació d’una forma ràpida i divertida.

4 dels participants eren mestres als quals se’ls ha explicat les eines que la Micro:BIT posa a la seva disposició. Els altres participants eren persones que simplement volien iniciar-se en la programació com a activitat de lleure.

El resultat ha estat més que satisfactori: en menys d’una hora tots els participants havien fet diversos programes, tot i no tenir cap experiència prèvia com a programadors, i a l’acabar se’ls ha donat accés a programes i webs per continuar amb l’activitat a casa si ho desitgen.

A l’acabar els asistents van rebre un obsequi gentilesa de Google.

Com és habitual en aquesta mena d’activitats, el Tecnoateneu les realitza de forma gratuïta i oberta a tota mena de públic.

Aquest taller ha estat impartit per un membre del Google Developer Group de Girona (Twitter: @GDGGirona) grup de desenvolupadors que col·labora habitualment amb el Tecnoateneu.

Mercès a la iniciativa del Tecnoateneu, els assistents han pogut gaudir tant d’ordinadors ja preparats per fer el taller, com de plaques Micro:BIT.