Activitat especial i espacial

Avui ens ha vingut a visitar en David, que ha fabricat una antena per rebre senyal radio emesa per satèl·lits i volia mesurar la seva qualitat, ja que al ser una antena de construcció pròpia, és molt recomanable comprovar si funcionarà de la forma en que ha estat dissenyada.

Per això hem muntat una xerrada improvitzada sobre qualitat d’antenes, instruments per mesurar-les i realització de comprovacions amb un Analitzador Vectorial d’Antenes cedit per un dels socis.

Aquesta és la filosofia del Tecnoateneu: compartir coneixement entre els socis, de manera que un pot demanar ajuda a un altre soci amb més experiència per tal de continuar amb el seu projecte, i en un altre moment, ajudar a un tercer soci que estigui treballant en un projecte diferent.

Ha estat molt productiu perquè en molt poca estona hem comprovat que l’antena ha estat ben construïda, ja que els valors mesurats eren molt bons. I a continuació en David ens ha fet una demostració on hem pogut escoltar senyals emeses des de la Estació Espacial Internacional i veure imatges enviades des d’un satèl·lit meteorològic NOAA.