Taller de domòtica amb Google

El passat 21 de desembre el Google Developer Group de Girona va fer un taller dedicat a explicar conceptes bàsics de Domòtica, i com es pot utilitzar l’Assistent de Google per controlar una xarxa domòtica a casa.


El taller va consistir en explicar els components principal d’una xarxa domòtica i com un usuari pot interaccionar amb ells. Es van explicar exemples reals de models d’actuadors per obrir i tancar llums o pujar i baixar persianes, sensors que indiquen la temperatura a casa, o els controls de la calefacció.


També es va explicar com es pot gestionar el consum elèctric dels electrodomèstics i optimitzar-ne el consum.

Després es va explicar què és un Assistant i com es pot utilitzar per controlar la xarxa domòtica d’una casa.

El més interessant és que es va muntar una xarxa que simulava una instal·lació domòtica d’una llar, i com es podia controlar amb el Assistant Google Home. Es van fer pràctiques sobre elements reals, i en pocs minuts qualsevol persona va poder donar comandes verbals per actuar sobre un electrodomèstic per activar-los o aturar-los.


Els assistents es van endur una bossa de regal, gentilesa de Google.


Si voleu estar al cas de futures xerrades o tallers, envieu-nos un correu i us enviarem un recordatori, o consulteu el nostre usuari de Twitter @GDGGirona i @Tecnoateneu.